16.10.2009

Lähiruokavalio

On muuten huomattavan vaikeaa pysyttäytyä kasvisruokavaliossa jos syö sellaisissa paikoissa missä yleensä syön. Tai no, lähinnä tarkoitan Kulttuuritaloa. Käsittämätöntä, minkälaista "kasvisruokaa" siellä tarjotaan - ensinnäkin, sen ruokalajin nimi ruokalistassa on "kasvislisuke", toiseksi, tämän lisukkeen päällä lukee "vain kasvisruokailijoille". Logiikka pettää, pahasti. Missä pääruoka??? Niin, ja kolmanneksi - kasvislisuke on yleensä loppunut ja silloin kun sitä on jäljellä, on se melkoisen epämääräisen makuista. Ehkä sitä juuri siksi onkin jäänyt... Muutenkin Kultsan ruoan taso on laskenut, hetken jaksoi uusi ravintoloitsija yrittää, nyt etenkin syksyllä taso on kuitenkin ollut nolon heikko.

Kasvisruokaan siirtymisen idea tuli Mintulta, tai ennemminkin Mintun esimerkistä maksaa New Yorkin lentonsa takaisin luonnolle syömällä kasvisruokaa puoli vuotta. Lentoliput Phoenixiin nimittäin polttelevat taskussa (tai oikeastaan sähköpostissa...) ja matkaan pääsen 28.12. Ajattelin että ainakin yritän samaa mihin Minttu pystyikin. Toistaiseksi vaikeuksia on ollut. Nimenomaan Kultsalla. Ellei jaksa tehdä joka päivä eväitä, on pakko luopua periaatteesta. Tai ainakin muokata sitä:
Kotona teen vain kasvisruokaa (tämä käy helposti, teinhän sitä käytännössä melkein kokonaisen vuoden Kölnissä).
Ravintolassa pyrin valitsemaan kasvisruokaa (riippuu tietysti ravintolasta, millaisia kasvisruokia on tarjolla, esim. thai-paikassa ei tuota ongelmia kun saa nam-tofucurrya) (niin ja muuten viimeksi teki tiukkaa kun ruokaseura tilasi italialaisessa paikassa vitello tonnatoa..... auts, yksi suosikeista.... pysyin kuitenkin kasviksissa).
Jos tarjolla on vain liha/kalaruokaa, syön sitä (ja toivon sen olevan lähiruokaa).
Parin viikon aikana on tullut syötyä ehkä 6 tai 7 kertaa lihaa/kalaa, siis noin puolet aterioista. Tästä on vielä vähennettävä.

Laitoin aluksi tämän postauksen otsikoksi Kasvisruokavalio, mutta toistaiseksi tämä valio on kyllä vain yritys lähiruokavaliosta. Ehkä myöhempään postaukseen sen voi jo vaihtaa kasvikseksi...


(kylläpäs alkoi tehdä mieli härkäcarpacciota.....)





Ei kommentteja: