30.11.2007

Joose ja Maire

Joulu tulee. Halusi tai ei.

Pohjois-Tapiolan nuorista toivoista jompi kumpi joku joulu sitten briiffasi koulun evankeliumi-esityksen jälkeen kotona kuinka siinä näytelmässä oli ollut Joose ja Maire. Tietysti. Totuuksia lasten suusta, mitäs sen hauskempaa yleensäkään voi olla?

Pikkujoulusesonki käynnisssä. Huomenna mestari itse pääsee myös juhlimaan, lisäksi tiedossa on vielä parit pirskeet ensi viikolla. Hauskaa. Ja ehkä kohta pääsee jo joulutunnelmaankin. Ainakin yritys on päällä: jouluvalot lätkäisin pari iltaa sitten ikkunalaudalle. Oikeastaan Kölnissä tähän aikaan oli jo enempi joulun tuntu, siellä kun niitä joulumarkkinoita oli niin monessa paikassa ja kaupoissa oli jo pitkään ollut koristeet ja musiikkia. Mutta nimenomaan ne markkinat teki sen tunnelman, mulle ainakin. Täällä ei oikein ole vielä innostunut. Joulukatukin näyttää hiukka ankealta kun on pelkkiä valoja killuttelemassa Aleksin yläpuolella. Ja ne kuuset, voi tsiisus. Need I say more...

Dom harvinaisella säällä


Pikakäynti Keski-Euroopassa sujui mukavasti. Hostel-neitsyyskin saatiin korkattua. Sää oli mitä mainioin, paistoi aurinko eikä ollut liian kylmä. Junat ja aseman laukkuautomaatti lakkoili mutta muuten pääsi suht helposti liikkumaan. Ai mutta oli se yksi iso miinus reissussa: Düsseldorfin kentältä ei saanut Schloss Vollradin viinejä. Voi kurjuus. Piti ottaa korvikkeeksi Robert Weilin rieslingejä.

Domin sisällä piti ehdottomasti käydä kun kerta aurinkokin paistoi,
näin kaikki lasimaalaukset ensimmäistä kertaa kunnolla.
Mahtavia olivat, kuten heijastuksestakin voi arvailla.



Matka ulottui myös Brysseliin jonka soitinmuseossa oli
mielenkiintoinen esillepano kohdassa "perinteisiä
kiinalaisia soittimia". Hmm...
Mikä ei kuulu joukkoon...



Vielä pari viikkoa töitä jäljellä ja sitten alkaa loma 15.12. Tai loma ja loma, suuret aikeet on vihdoinkin kirjoittaa se nelisen vuotta kesken ollut kirjallinen työ ja harjoitella diplomikappaleet kuntoon josta on helppo jatkaa töiden ohessa tammikuussa. This is the plan. Saa nähdä toteutuuko.

Ai niin, tuomio töiden jatkosta tulee huhun mukaan tiistaina. Odotan mielenkiinnolla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hostellineitsyys?? ;)

Pisku kirjoitti...

Hihih, arvelinkin että joku siihen tarttuu... :)

En vaan oo ikinä käyttänyt aiemmin hostelli-majoitusta. Kaikenlaisia Jugendherbergejä on kierretty mut ei tollasta rehellistä hostellia ja yksin vielä.