14.6.2008

Beijing - päivä 1




Vuorokausi rytmi aivan sekaisin. Lennolla en nukkunut juurikaan ja nyt melko lyhyiden yöunien jälkeen (kello täällä puoli 7 aamulla) valmiina lähtemään aamupalalle, sieltä Kiellettyyn kaupunkiin ja katselemaan paikkoja, shoppailemaan myös.

Sää on kummallinen: eilen käytiin saapumisen jälkeen Kiinan muurilla kiipeilemässä, silloin tuli jonkun verran vettä (jälkeenpäin ajatellen se oli tihuttamistakun vertasi tulevaan...) ja matkalla bussissa takaisin Pekingiin alkoi hillitön rankkasade. Vettä kaduilla nilkkoihin asti ja ukkonen jyrisi. Täksi päiväksi on luvattu samanlaista mutta vielä ei ainakaan sada (kaatamalla) eikä kuulu taivaalta mitään. Taivas muuten ei näy. Joko se johtuu saasteista tai sitten vaan on tosi tosi pilvistä... Kuulemma melkein aina täällä on tällaista harmaata. Sinänsä kiva kun lämpöä oli eilenkin siinä 30 tienoilla, jos vielä aurinko paahtaisi päälle niin olisi aika tukalaa olla.

Tänään ohjelmassa on vapaata iltapäivään asti jolloin lähdetään reeneihin, konserttisalilla vietetään loppuilta ja konsertin jälkeen hotellilla on järjestetty jonkin sortin vastaanotto. Voi olla, että väsymys iskee viimeistään silloin.

Perjantain klo 11 ruuhkaa Pekingissä. Arki on harmaa...


Olympia-areena. Hurja näky. Linnun pesä nimeltään.


Kiinan muurin ensi askeleita.
Jaksoin kiivetä S:n yläpäähän, siellä alkoi huimata niin pahasti että oli pakko laskeutua alas. Ja väsyneillä jaloilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa...




I climbed the Great Wall.


Ei kommentteja: