9.3.2007

Lisää arkkitehtuuria

Tajusin, että mullahan ei ole yhtään kuvaa Domista sisältä. Se on kyllä vähän kolkko ja kylmä ellei aurinko paista jolloin kaikki lasimaalaukset ynnä muut näkyisivät parhaimmillaan. Muista kirkoista kyllä löytyy materiaalia:

Gross St. Martin

Tämä kirkko on Kölnin vanhassa kaupungissa Alter Marktin lähellä. Ulkoa hyvässä kunnossa ja vanhan näköinen, sisällä jäätävä tunnelma. Ilmeisesti tuhoutui osittain sodassa. Eikä kunnolla kunnostettu sisältä. Harmi. Tästä kirkosta on mm. tuo aikaisemmassa postissa oleva Hold on to your hats. Samaisen patsaan vieressä seisoi tämä:

Enkeli

Joulukuussa kun Minttu oli kylässä käytiin Bonnissa, josta seuraava kuva Tuomiokirkon sisältä:

Münster, Bonn

Bonnissa käytiin myös Beethovenin syntymäkodissa kierroksella, hassua talossa oli matalat kerrokset, mäkin jouduin kumartelemaan oviaukoissa eikä parimetriset varmaan pystyisi kaikissa huoneissa seisomaan suorassa. Ihan kiva oli nähdä mm. Beethovenin kuulolaitteita ja alkuperäisiä luonnoksia suurista ja sittemmin kuuluisista teoksista.

Beethoven Haus, Bonn

Eikä Bonniin edes ole pitkä matka, puolisen tuntia etelään junalla. Ja muutenkin kaupunki vaikutti miellyttävämmältä kuin Köln, luultavasti sodassa paremmin säilyneiden rakennusten vuoksi. Ei ollut näitä betonimöykkyjä ihan niin näkyvillä ainakaan kuin täällä. Ja täällä on huvittavia yhdistelmiä, kun uudempaa on vanhemman vieressä:

Dom & Römisch-Germanisches Museum

Heh. Näin täällä.

Ai, ja melkein unohdin! Uusimman jousitausta-keikkailun tulosta voi käydä kuuntelemassa täällä valitsemalla kappaleen Hooked on you. Ei muuta.

Ei kommentteja: