8.7.2007

KVG

Mukavat 4 päivää takana, harmi vain että osui aika sateista Emmun ja Eetun reissulle. Tänään sunnuntaina paistaa sitten aurinko pilvettömältä taivaalta. Ei reilua. Eilen tosin oli suht kiva sää kun käytiin Bonnissa. Kaksikko on turvallisesti saatettu kentälle ja nyt on taas vaan hengailua pari päivää. Huomenna tosin pitänee aloittaa tuon viulukotelon varovainen availu, on harjoiteltavaa loppukesää varten. Tänään saa vielä lööbailla.


Domin etelätornista, 509 porrasta takana.

Pitihän se edes kerran kokea tämä kaupunki tuolta korkeuksista katsottuna, kiva kun sai siihen puuhaan seuraa. Raatoja ei tullut, pohkeissa tuntui seuraavana päivänä ja posket hohkasi jonkun aikaa rykäisyn jälkeen mutta muuta vahinkoa ei aiheutunut. Kävin aiemmin viikolla katsomassa onko tuo etelätorni auki kävijöille ja silloin sieltä tuli juuri pari tyttöä alas, polvien tutina oli yleinen vaiva siinä porukassa...


Yksi monista kölscheistä.

Tästä tuli kunnon Sion-mainos. Heh. Perinteisessä kölniläisessä Brauhausissa käytiin syömässä, Emmu vannoi ettei enää ikinä koske verimakkaraan. En ihmettele, aika kunnioitettava suoritus Emmulta ja Eetulta muutenkin vetää tuo alla näkyvä lautasellinen rasvaa ja suolaa.


Perinteinen kölniläinen mättö. Sauerkraut und bratwurst, jawohl!


Schloss Augustusburg, Brühl

Brühlissä, 15 km Kölnistä etelään on tuo barokkilinna. Käytiin myös sisällä, tosin itsekseen siellä ei saa vaeltaa niin liityttiin saksankieliseen opastettuun kiertoon. Yllättävän paljon sieltä ymmärsi. Taas ihan hämmästytin itseäni.


Matkanjohtaja vasemmalla, keskellä ja oikealla.


Varikkopysähdys. Tai junanodotus-paikka. Miten sen nyt ottaa.


Opin myös uutta nuorisokieltä: EVVK (ei vois vähempää kiinnostaa) on kuulemma jo passe, nyt on ajan tasalla jos ymmärtää mitä KVG tarkottaa. Nyt tiedän. Mä oon pop. Hetken aikaa ainakin.

Syötiin jätskiä ja herkkukakkuja. Testasin ekaa kertaa Ben&Jerry's jädeäkin, aika herkkua!! Syömispuolta muutenkin tuli aika hyvin harrastettua ("aika turpee reissu" sanoi Eetu). Ja hasardivalinnat osui hyvin, mm. Bonnissa löytyi kätevä aasialainen rafla missä otat jonkun kokoisen lautasen ja mätät sen täyteen oman valinnan mukaan ja maksat kassalla lautasen koon mukaan. Ei paha, iso lautasellinen 5,30€. Maistuis varmaan muillekin. Eikä edes ollut huonon makuista pika-aasialaista mitä tuosta alakerrasta saa.

Parhaillaan Kölnissä on meneillään Cologne Pride (ei tarvinne sen enempää selittää...), paljon sen suuntaista väkeä liikenteessä. Yritettiin saada Eetukin menemään grillaus-jokiristeilylle nahkahousut ja -lippis päällä. Ei suostunut.

Nyt ulos aurinkoon, sitä ei ole näkynyt niin pitkään aikaan.

(Ai niin, se KVG: Kato Vittu Googlesta)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos reissusta erinomaiselle oppaalle ja matkanjohtajalle nr. x! Matkaraporttinne oli myös hyvä ja totuudenmukainen. Kaikessa turpeudessaan :D.

Säät ei kyllä haitannu lainkaan. Mehän ei jouduttu sadetta juuri muuten pitämään kuin pari kertaa "sattumalta" Kölschin merkeissä. Ja vielä kaikki hasardivalinnat osuivat hyvin, kuten kerroitkin.

Pride-grill-cruising'issa ei ollu kyllä kyse pelkästä suostuttelusta. Oikeasti pelkäsin, että tytöt saa mut jotenkin huijattua paatin kyytiin nahkahousut jalassa ja lentäjän koppalakki päässä... Nyt ei tartte enää onneks jännittää :-).

Ai että ku tekis mieli päästä vielä Brauhaussiin mättämään sauerkrauttia ja makkaralajitelmaa. Ehkä.

Treeni-intoa!