12.6.2007

"Nur sauber und laut spielen"

Harvinaista herkkua - tunnilla kehumista - sai tänään. Vau. Tällä elää taas monta kuukautta. Enää 3 soittotuntia jäljellä, vaihtovuosi loppuu Schubertin Arpeggione- sonaattiin. Ihan tyylikäs päätös. Toinen vaihtoehto olisi ollut Hindemithin Schwanendreher- konsertto mistä Herra IH totesi että "Kunhan osaa soittaa puhtaasti ja kovaa niin se on siinä!"

On tullut soitettua paljon uudempaa musiikkia. Tai siis paljon ylipäänsä kappaleita, Suomessa kun helposti vierähti kolmekin kuukautta yhden kappaleen kanssa, täällä se tulee hoidetuksi kahdessa viikossa. Tehokasta. Toisaalta täällä kun ei ole töitä häiritsemässä opiskelua niin on aikaakin kunnolla tehdä.

Hetkellinen diplomi-angstikin on taas käynyt mielessä. Ohjelma alkaa hahmottua ja "taustaohjelmisto" suurin piirtein kasassa. Syksyllä selvinnee aionko suoriutua siitä jo ensi keväänä vai valahtaako se sinne syksyyn 2008. Jos näin, niin pitää tehdä vähän ylimääräistä hommaa kun pitää siirtyä vanhasta tutkintojärjestelmästä uuteen (takaraja vanhan mukaan valmistumiselle on 31.8.2008, tietysti...). Käytännössä tarkoittaa neljän sivun ainetta aiheesta jonka pitää liittyä musiikkiin (saa itse valita) ja keväällä 2008 kandin papereiden ulosottoa. Juu. Ja se kirjallinen työ. Voi voi. Vielä jonain päivänä, mä lupaan sen...

Ostoskelin tänään junalippuja, Brysseliin ja Pariisiin. Ja tutkiskelin New Yorkin matkaoppaita, mikä niistä olisi paras. Perinteisesti Lonely Planet on hyvä, siinä on kaikkea kivaa muutakin kuin perusturistijuttuja. Ja jostain on jäänyt päähän ne Rough Guide- oppaat, mut en kuollaksenikaan muista, jäikö ne päähän hyvyytensä vai huonoutensa ansiosta. Aika olennainen tieto puuttuu.

Ai, uusi professori on valittu: Antoine Tamestit, nuori ranskalainen huippualtisti. Ollut myös mm. Kuhmossa soittamassa ja opettamassa. Satuin olemaan hänen koe-oppilaana silloin valinnoissa, mulle jäi todella hyvä kuva opetuksesta. Eli vaikka IH on ihan omaa luokkaansa opettajana (this really is the end of an era), ei nytkään aivan hunningolle joudu altistien kasvatus täällä... IH jatkaa opetusta Soulissa ja varmasti myös mestarikursseilla, eli vielä ehtii monet altistit hikoilemaan ja pähkäilemään uran vaihtoa...

Ei kommentteja: