14.6.2007

Kulttuurin suurkuluttaja (ainakin melkein)

Vuokraisäntä teki äsken yllärikäynnin, tuli sopimaan asunnon tarkastuspäivää ja avaimen luovutusta. Verrattuna siihen miten puhuin sen kanssa vuosi sitten elokuussa vuokrasopimusta tehdessä niin mähän pärjäsin ihan tolkuttoman hyvin saksaksi!! Jeejee, näkyy se vuoden yrittäminen jossain.

Aamupäivällä kun kävin koululla kääntymässä niin ajattelin että voisin mennä Mittagspausen ajaksi rantaan lukemaan ja vähän aurinkoa ottamaan, oli nimittäin todella lämmin ja aurinkoinen sää. Heti kun kello läheni yhtä muuttui taivas harmaaksi ja äsken rupesi tolkuttomasti satamaan. Se siitä arskasta. Mietinkin että taitaa rusketusrajat jäädä tältä kesältä väliin jos ei kohta ala niitä hankkia. Biksut tosin on Suomessa. Joutuu sitten ehkä ostamaan uudet. Voi harmi, shoppailua. Se on niin kovin vastenmielistä touhua.

Eilen tuli pistettyä paljon rahaa menemään, sijoitin kulttuuriin: 1 oopperalippu Der Rosenkavalieriin, 1 lippu Cirque Eloizen Rain- näytökseen ja 1 lippu STOMPiin Philharmoniessa. Sointeen Ulla Tapiolasta suositteli menemään Kölnin Oopperaan katsomaan Straussia, nyt sen teen. Opiskelijana saa vielä suht edulliset liput etukäteenkin ostettuna, Suomessa taitaa olla että akatemialaiset saa isosti alennusta mutta vain saman päivän näytöksiin. Ja STOMPia on pitänyt mennä Suomessa jo monesti katsomaan mutta koskaan ei ole saanut aikaiseksi, on muka ollut niin kalliit liput. Ja on se tainnut myydä aina melko pian loppuunkin, nyt niillä on täällä 16 esitystä, pääsen vihdoin sen näkemään.

Genesis jäi nyt harmillisesti väliin, Helsingissä oli niiden kiertueen aloituskeikka maanantaina, Düsseldorfissa olisi juhannuksen jälkeen 2 keikkaa mutta ne myytiin heti loppuun. Ja itse asiassa ne oli hirveen paljon kalliimpiakin lippuja kuin Hesan keikalle, olisi ehkä tullut jopa halvemmaksi lähteä sinne kuin Düsseen. No, mutta se meni nyt ohi se tilaisuus. Ehkä ne vielä jatkaa keikkailua kun huomaavat että väki tahtoo ne nähdä vielä 15 vuoden tauonkin jälkeen. Missasin sen Phil Collinsin keikankin pari vuotta sitten, olin ostanut liput ja innolla menossa kunnes selvisi työlistat ja jouduin luopumaan lipuista töiden takia. Ehkä Genesis/Collins vielä tulee Suomeen joku päivä. Tai mikä parasta: Genesis Peter Gabrielin kanssa. Tai sitten mä teen ekskursion jonnekin muualle niiden perässä. Katsotaan.

Ei kommentteja: